ZRNO SOLI JE MORJE, KI NI MOGLO ZA SONCEM

Solne terapije – suha inhalacija

Suha solna inhalacija – solna terapija, se izvaja v za to posebej pripravljeni sobi. To je prijeten, miren prostor, obdan z debelo plastjo soli. V sobi se ohranja določena temperatura in stopnja vlažnosti. Sol odbija vlago in ohranja prostor bakterijsko neoporečen. Generator v prostor razpihuje mikroskopsko majhen solni prah, ( manj kot 5 mikronov).  Udobno se namestimo na ležalnike, ki so v ta namen pripravljeni. Otroci dobijo igrače ali knjige s katerimi si krajšajo čas. Z umirjenim dihanjem prah doseže naša dihala, kožo in blagodejno učinkuje na naše zdravje in dobro počutje. Zrak, ki ga v solni sobi vdihavamo, je podoben morski klimi, ob idealnih vremenskih pogojih, ko je v zraku najvišja koncentracija soli, (princip solinarstva) le da v solnih sobah ni prisotne vlage in vetra, kar je seveda pri solnih terapijah prednost.

Pred prvo terapijo, opravimo uvodni razgovor kjer vam pojasnimo princip delovanja solnih terapij, kako dolgo in kako pogosto, ter v kakšnih primerih je priporočljivo obiskovati solno sobo, ter vse potrebne napotke, kako postopati po končani suhi inhalaciji.

Stoletna tradicija solnih terapij

Solna terapija ni nova modna muha, kot bi morda pomislili nezaupljivi. Zgodovina solne terapije je stara že več kot sto let. Evropski menihi so si drgnili roke s prahom kamene soli  ga vdihavali in na ta način dosegli blagodejne učinke na kožo in dihala.

Zakaj solna terapija in komu je namenjena

Solne terapije so primerne za vse starosti. Z njimi okrepimo svoje zdravje in čistimo sluznico, krepimo imunski odziv in poskrbimo za kakovostno regeneracijo po večjih naporih.

Storitve v solni sobi

V solni sobi, v kombinaciji z ustrezno solno terapijo, izvajamo tudi storitve kot so:

  • barvno svetlobna terapija
  • refleksna masaža stopal
  • masaža za športnike – regeneracijska
  • vodene dihalne vaje
  • zvočno masažo s himalajskimi posodami
  • zvočno kopel za skupine ali posameznike

Smo člani društva solnih terapij in zagotavljamo, najvišje standarde za izvajanje solnih terapij.